When I’m with you – Helge Slikker

08 augustus 2023
Nieuws
Naar overzicht

In de aanloop naar ons concert op Theaterfestival Boulevard stellen we graag onze band aan je voor. Vandaag Helge Slikker!

Componist, Singer-songwriter en acteur Helge Slikker maakt muziek voor films, theater en brengt onder zijn eigen naam muziek uit. In 2012 won hij de Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. Als solomuzikant maakte hij de albums The Days of Young Petty Davis en POLAR. Dit najaar staat hij met nieuwe muziek in de theaters met de tour Still.

Foto: Karin Jonkers

Als componist en acteur is Helge sinds Marilyn Monroe betrokken bij MATZER. Hij maakte de muziek voor maar liefst 22 MATZER voorstellingen en stond daarbij vaak zelf op het podium als musicerend acteur.

“We hebben een balans gezocht tussen de kleine mooie liedjes en de knallers. Zo krijgen we denk ik alle kleuren van die voorstellingen in de show”.

Voor When I’m with you arrangeerde Helge nummers uit de verschillende voorstellingen opnieuw. Verder is hij samen met Madeleine op zoek gegaan naar nummers die de kenners van MATZER voorstellingen aanspreken maar ook de mensen die nog nooit een voorstelling hebben gezien. “We hebben een balans gezocht tussen de kleine mooie liedjes en de knallers. Zo krijgen we denk ik alle kleuren van die voorstellingen in de show”. Dit zorgt voor een ontroerende, gelaagde en zeer afwisselende muzikale avond.