Theater bij organisaties

MATZER creëert autonome voorstellingen die niet alleen het hart van het publiek raken, maar ook het hart van bedrijven. We geloven dat kunst essentieel is voor het stimuleren van gesprekken, samenwerking binnen organisaties en duurzame gedragsverandering.

Artistieke kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid

Onze voorstellingen bieden bedrijven de mogelijkheid om hun medewerkers, klanten en stakeholders op een andere manier te laten kijken naar vraagstukken en zo nieuwe inzichten te bieden. Bovendien zijn onze voorstellingen een uitstekend middel voor bedrijven om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en hun merkimago te versterken. Of het nu gaat om een besloten voorstelling voor medewerkers of een ontwikkelingsbijdrage, wij werken graag samen met bedrijven om een onvergetelijke ervaring te creëren die impact maakt op zowel het publiek als de bedrijfscultuur.

Bekijk de voorstellingen

De impact van theater

Onze voorstellingen hebben impact. Dat blijkt wel uit de resultaten van onze impactmetingen, die wij na afloop van onze voorstellingen uitvoeren bij onze bezoekers. Zo hebben onze voorstellingen geleid tot gedragsverandering en meer gevoel van samenhorigheid bij het publiek. Benieuwd naar de resultaten van onze impactmetingen?

 

De impact van Je kunt me gerust een geheim vertellen

In 2022 speelde MATZER Je kunt me gerust een geheim vertellen voor meer dan 11.000 zorgprofessionals, mantelzorgers, naasten en theaterliefhebbers.

De impact van Smart

Smart heeft het onderwerp ‘afleiding in het verkeer’ op een innovatieve manier op de agenda binnen organisaties gezet, waaronder Heijmans, BMW Group, Bovemij, en Railalert.

Madeleine Matzer over theater

Als iemand na het zien van een voorstelling het gevoel heeft gehad ‘dit gaat (ook) over mij’, dan is theater in essentie geslaagd. Het wonder dat theater kan brengen, is namelijk dat je iets van jezelf of de wereld om je heen, of allebei, begrijpt wat je van tevoren niet wist. Dat je een heel klein beetje anders naar buiten gaat dan je binnenkwam. Je hebt iets doorleeft. Dat maakt een theatervoorstelling zo’n krachtig middel als het gaat om houding, gedrag en verbinding.”

Het nagesprek

Na al onze voorstellingen is er een nagesprek, begeleid door een ervaren gespreksleider. Tijdens deze gesprekken ontstaan er vaak nieuwe inzichten en betekenisvolle verbindingen tussen mensen. Dat levert vaak mooie stappen op in bewustwording en gedrag.

De nagesprekken geven extra verdieping. In een gesprek kun je handelingsperspectief bieden, door het met elkaar te hebben over wat ieder van ons kan doen om het veiliger te maken.

Paul Makken – ANWB Fonds over het nagesprek van Smart

Na de voorstelling was er gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Hier ontstonden mooie, openhartige, maar ook kritische gesprekken.”

Miranda Wennekes, Archipel Zorggroep over het nagesprek van Geheim

Als we gedrag willen veranderen, dan hebben we elkaar nodig. In de nabespreking wordt dat duidelijk: het stuk en ervaringen van de toeschouwers worden hier bij elkaar gebracht.”

Shiva von Stetten, Heijmans over het nagesprek van Smart

Van A tot Z een voorstelling organiseren

Bij de organisatie van een voorstelling komt heel wat kijken. MATZER heeft alles in huis om je te begeleiden bij dit proces. Van productie tot communicatie; MATZER is een professionele organisatie die met passie samen met haar opdrachtgevers werkt. Zo maken we er gezamenlijk een succes van!

Kies uit deze voorstellingen

Meer weten?

Onze voorstellingen zijn te boeken door theaters, organisaties en overheidsinstellingen. Wil je meer informatie over onze voorstellingen, boekingen en de samenwerkingsmogelijkheden? Neem contact op met:

Marieke Simons

Projectleider partnerships