Bij MATZER geloven we dat theater de kracht heeft om mensen te raken, te inspireren en te verbinden. Onze voorstellingen maken maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar en zetten aan tot nadenken en verandering. Wij streven naar theater dat ongemakkelijk mag zijn omdat het ons confronteert met de beperkingen van ons eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is.

Wij werken graag samen met theaters die onze visie delen en zich willen inzetten voor meer diversiteit en inclusie in hun programmering. Onze voorstellingen bieden een unieke ervaring voor het publiek en dragen bij aan de artistieke en maatschappelijke relevantie van theater.

Wij streven ernaar om samen met theaters een breed en gevarieerd publiek te bereiken en hen te laten ervaren wat theater kan betekenen voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Een aanleiding voor een goed gesprek

Ontmoetingen, in de vorm van interactieve nagesprekken begeleid door een ervaren gespreksleider, zijn organisch onderdeel van onze voorstellingen. Tijdens deze gesprekken ontstaan er betekenisvolle verbindingen tussen mensen. Dat levert vaak mooie stappen op in bewustwording en in gedrag.

Nieuw publiek bereiken

MATZER gaat altijd gericht op zoek naar verbinding met organisaties, bedrijven en overheden waar de thema’s van onze voorstellingen spelen. We geloven dat dit de manier is om een nieuw en inclusief publiek te bereiken. Door onze aanpak weten we keer op keer diverse organisaties in een stad te laten samenwerken. En het werkt: onze zalen zijn vaak vol, ook met een nieuw publiek. Wij helpen theaters graag om deze aanpak ook succesvol toe te passen.

De verbinding die MATZER zoekt met partners in de stad en diens achterban opent de weg naar mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen en publiek, en geeft inzichten die inspireren.

Monique van Beek – Directeur Podium Bloos

MATZER heeft Cultura ondersteund in het bereiken van nieuwe doelgroepen en samenwerkingspartners in de stad. Een echte meerwaarde voor ons theater in het benaderen van de juiste doelgroep.

Maartje Zegers – Cultura

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze werkwijze en hoe we jouw theater kunnen helpen? Of wil je meer informatie over ons aanbod in 2023 – 2024? Onze zakelijk leider Agnes Bolwiender staat je graag te woord.

Agnes Bolwiender

Zakelijk leider

komend seizoen in het theater