Matzer maakt

MATZER maakt theater dat noodzakelijk is. We zoeken mensen op waar onze verhalen spelen en maken gebruik van de kracht van live ontmoetingen om een breed en inclusief publiek te bereiken. Onze voorstellingen zijn gelaagd en actueel, met een focus op kwaliteit en artistieke autonomie. Door onze benadering en ons werk maken we theater dat ertoe doet.

Matzer raakt

De voorstellingen van MATZER raken het publiek in het hart. Onze voorstellingen zijn poëtisch, oprecht en confronterend. We stellen kritische vragen over actuele maatschappelijke onderwerpen en dagen ons publiek uit om na te denken en mee te voelen. Door de interactieve nagesprekken die we na elke voorstelling organiseren, willen we kunst in een groter maatschappelijk perspectief plaatsen.

Matzer verbindt

MATZER verbindt mensen door middel van theater. Onze nieuwe manier van produceren zet ons theater midden in de samenleving. We werken succesvol samen met theaters, organisaties en overheden om ons publiek te verbreden en om de impact van onze voorstellingen te vergroten. Door onze aanpak weten we keer op keer diverse organisaties en theaters in een stad te laten samenwerken. Via interactieve nagesprekken en andere activiteiten bevorderen we de dialoog en de verbinding tussen ons publiek en de maatschappelijke kwesties waar we ons op richten.

Madeleine Matzer

MATZER is een theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer en huisgezelschap van Theater de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Matzer richtte het gezelschap op in 2007. Ze kreeg landelijke bekendheid met voorstellingen als ‘Knielen op een bed violen’, ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ en ‘Everybody happy’, ‘Niemand wacht op je’ en ‘Straf’. Recenter schreef en regisseerde ze de succesvolle voorstellingen ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ en ‘Broos’.

De mensen van MATZER

Kom werken bij Matzer

We bieden je een gevarieerde baan in een inspirerende omgeving met bevlogen, gezellige en betrokken collega’s. MATZER produceert op een nieuwe en innovatieve manier theater door onder andere samen te werken met het bedrijfsleven.

ANBI

Jaarcijfers, activiteitenverslagen, organisatiedoelen en meer.

ANBI

Onze partners