When I’m with you – Dave Menkehorst

06 augustus 2023
Nieuws
Naar overzicht

In de aanloop naar ons concert op Theaterfestival Boulevard stellen we graag onze band aan je voor. Vandaag Dave Menkehorst!

Dave Menkehorst is producer, drummer en sound designer. Hij maakte platen met o.a. Henny Vrienten, Roosbeef en Bart Moeyaert, en tourde met Niels Geusebroek, Musketiers en de supergroep Vreemde Kostgangers, bestaande uit Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans.

‘Mijn passie is om het verhaal van de artiest kracht bij te zetten. Muziek is in zijn vorm zo krachtig omdat je met talloze variabelen een boodschap kunt ondersteunen of omlijsten.’

Dave studeerde in 2012 af aan de rockacademie en speelde sindsdien als drummer in succesvolle bands als Sunday Sun en Sir Yes Sir, waarmee hij podia als Pukkelpop, Paradiso en Lowlands aandeed. Bij MATZER speelde Dave mee in Romeo en Juliet: het concert.

Ondertussen ontwikkelde hij als sound designer en producer zijn geheel eigen stempel, waarbij zijn IT-achtergrond hem in staat stelt het technische met het artistieke te combineren. Als producer streeft hij een liefdevol maakproces na, waarin hij de juiste mensen bij elkaar brengt op het juiste moment. Dave heeft ook de productie gedaan van het album When I’m with you.

De laatste jaren werkt Dave veel met binaural opnametechnieken. Een in Nederland unieke manier van opnemen.