When I’m with you – Lucas Dols

25 juli 2023
Nieuws
Naar overzicht

In de aanloop naar ons concert op Theaterfestival Boulevard stellen we graag onze band aan je voor. Vandaag Lucas Dols.

Lucas studeerde contrabas en basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie had hij al een succesvolle (internationale) carrière als bassist bij de band Room Eleven. Room Eleven verkocht platina en gouden platen in Nederland en toerde door Europa, Canada, Zuid-Afrika, Japan en Latijns-Amerika.

Als contrabassist speelde hij onder andere met jazzartiesten als Benjamin Herman, Oene van Geel, Yuri Honing en Hans Dulfer en orkesten als het Nederlands Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Hij was ook bassist van het improvisatiejazztrio Tin Men & The Telephone, Schradinova, Lilian Hak, Miss Molly & Me, Renske Taminiau en meer.

Bij MATZER verzorgde en presenteerde Lucas samen met Lottie Hellingman De Ontbijtclub en speelde hij in muziektheatervoorstellingen van onder andere Orkater en de Tafel van Vijf. Ook maakte hij verschillende voorstellingen met de Nederlandse acteur Bram van der Vlugt.

In 2017 richtte Lucas de stichting Sounds of Change op, waarmee hij de kracht van muziek brengt naar vluchtelingenkampen en achtergestelde gebieden in Libanon, Jordanië, Rwanda, Tanzania, Irak, Egypte, Syrië, India, Oekraïne, Servië, Griekenland, Turkije en Palestina (de Westelijke Jordaanoever).