Lui

Een ontroerende vertelling over de levensloop van een ouder en zijn kind

MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties
MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties MATZER Theaterproducties
Hoe help je je kind op weg in het leven? Hoe zorg je ervoor dat het het juiste spoor kiest? Lui is een ontroerende vertelling over de levensloop van een ouder en zijn kind. Geschreven door meesterverteller Peter De Graef, legt acteur Jur van der Lecq in Lui op liefdevolle manier het kleine én het grote in het leven bloot.

Ik weet niet hoe dat zit met kinderen.
Wat ze in je leven komen doen.
Ik weet überhaupt niet hoe dingen zitten.
En wie het wel denkt te weten raaskalt, heb ik gemerkt.

Lui maakt deel uit van MATZER over de vloer; een groeiende collectie korte voorstellingen, welke zijn geschikt voor velerlei locaties en gelegenheden. Iedere voorstelling past zowel in een ruime gangkast als in een theaterzaal en kan in het Nederlands of in het Engels worden gespeeld.

Van der Lecq weet het publiek mee te nemen in zijn zorgen als vader, zijn onvermogen om het goed te doen (…) Tot het verhaal een dramatische wending krijgt. Dat dit je compleet verrast, is de verdienste van Van der Lecq.

Brabants Dagblad

Credits

Tekst

Peter De Graef

Regie

Madeleine Matzer

Spel

Jur van der Lecq

  • MuziekHelge Slikker
  • StylingSaskia van der Linden
  • KostuumontwerpIlse Vermeulen
  • FotografieKarin Jonkers