Matzer

Niemand wacht op je

Te boeken door theaters, overheden en bedrijven.

Bekijk trailer Matzer

Niemand wacht op je

Theater in het politieke hart

 

Bekijk trailer Matzer

Niemand wacht op je

deze voorstelling gaat ons allemaal aan” ★★★★ – theaterkrant.nl

 

Bekijk trailer Matzer

Niemand wacht op je

Goed nieuws: Niemand wacht op je is ook dit theaterseizoen weer te zien!

Bekijk trailer Matzer

Niemand wacht op je

“…Jantje Akkermans, een van de leukste ondramatische toneelpersonages ooit” ★★★★ – Volkskrant

Niemand wacht op je

‘Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.’ naar Theodore Roosevelt

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit.

Woorden of daden?
Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

Niemand wacht op je
Als je zelf de ring niet instapt
Dan zal iemand anders je plek innemen
En sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet

Tekstboekje
De integrale tekst van onze voorstelling Niemand wacht op je, geschreven door Lot Vekemans is opgenomen in de collectie van De Nieuwe Toneelbibliotheek en is in boekvorm verkrijgbaar. Hier lees je meer.

 

Niemand wacht op je gaat door!
Wegens het grote succes hebben wij besloten om deze voorstelling door te spelen. Ook in de komende periode is Niemand wacht op je te boeken door theaters, festivals en gemeenten (bijvoorbeeld rondom de installatie van de nieuwe raad, na de Gemeenteraadsverkiezingen). Voor meer informatie, neem contact met ons op via marieke@matzer.org.

MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena; de Raadzaal.

Gemeenteraadsverkiezingen
De voorstelling werd veelvuldig gespeeld in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wilde MATZER inspireren om na te denken over jouw rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen.

Na de voorstelling

Wij denken dat politici en burgers vaker hetzelfde willen dan dat ze van elkaar weten. Daarom willen we graag een duwtje geven. Ook tijdens aankomende speelbeurten organiseren we na afloop van elke voorstelling een nagesprek, waarin burgers en politici elkaar daadwerkelijk kunnen ontmoeten en spreken.

Hierin gaan we in op vragen als: Waar ligt ieders verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een betere samenleving? Is er voldoende speelruimte voor burgers om invloed uit te oefenen op de politiek en/of kunnen die mogelijkheden vergroot worden?

Niemand wacht op je’ speelt door! Wegens groot succes is de voorstelling nog steeds te boeken door theaters, festivals en gemeenten. Voor meer info MATZER in bedrijf of marieke@matzer.org.

“In plaats van een schouwspel is Niemand wacht op je zelf een vorm van politiek (…) deze voorstelling gaat ons allemaal aan” ★★★★ – theaterkrant.nl

 

“Mooi verwoord idealisme in de raadzaal (…)waardevolle beschouwingen over de politiek” ★★★ – NRC Handelsblad

 

“deze voorstelling is een aanjager tot nadenken en vooral ook (mee)doen, voor iedereen.” –Brabant DC

“…Jantje Akkermans, een van de leukste ondramatische toneelpersonages ooit” ★★★★ – Volkskrant

 

“…mooie, soepele toneeltekst van Lot Vekemans (…) het personage Jantje is fantastisch…goud zijn haar beschouwingen over Giro 555, als ‘moderne aflaat om onze onmacht af te kopen’  ★★★★ – Trouw

 

Lees een mooi interview met Lot Vekemans in Theaterkrant over de voorstelling.

Een artikel in Binnenlands Bestuur over de kracht van Niemand wacht op je.

 

 

 

Tekst: Lot Vekemans
Regie: Madeleine Matzer
Spel: José Kuijpers
Dramaturgie: Martine Manten
Kostuums: Ilse Vermeulen
Muziek: Helge Slikker
Decorontwerp: Sanne Danz
Lichtontwerp: Catharina Scholten
Techniek: Casper Vriens
Fotografie: Ben van Duin
Affichebeeld: Volle-Kracht / Bart van Overbeeke

  • Peter Pos

    1 februari 2018 om 19:45

    Inspirerend voorstelling die mensen en politiek aan het denken zet over ons huidige systeem. Het geeft aanzet tot het nadenken over veranderen en kantelen. Goed gespeeld en de nabespreking was nuttig!

Datum Tijd Plaats Theater
Niemand wacht op je' speelt door! Wegens groot succes is de voorstelling nog steeds te boeken door theaters, festivals en gemeenten. Voor meer info MATZER in bedrijf of marieke@matzer.org.