Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: zondagochtendprogramma met interviews, bespiegelingen en muziek.

 

Matzer

De Ontbijtclub

De Ontbijtclub: duikte de diepte in… Ook dit jaar presenteren we nieuwe edities van ons zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen.

De afgelopen twee seizoenen vulden we samen met presentator Lucas Dols onze zondagochtenden rondom het thema ‘verander de wereld’.  En omdat ook wij willen blijven veranderen is het nu tijd voor een nieuwe stap. En een nieuwe ondertitel.

Met ‘…duikt de diepte in’ nodigen we ons publiek van harte uit om op vier zondagochtenden mee op reis te gaan. Op reis langs de thema’s, inspiratiebronnen en achtergronden die van belang zijn voor de voorstellingen die we dit seizoen spelen.

Wat was een belangrijke inspiratiebron voor Stil de tijd? En waarom dan? Welke thema’s die 70 jaar geleden actueel waren voor de legendarische film, zijn ook nu nog van groot belang bij het maken van Casablanca?En hoe zit dat dan met onze winterkomedie Alone@Home? Welke diepgang is daarin te vinden onder de oppervlakte? Welke boodschap zit daar verscholen tussen de boobytraps en valstrikken? Met ‘duikt de diepte in’ geven we een kijkje in de keuken, een blik in het brein van onze makers en belichten we – uiteraard met aansprekende en inspirerende gasten – de uiteenlopende thema’s.

De laatste editie van De Ontbijtclub van dit seizoen vond plaats op zondag 7 april. 

 

In 2018/2019 waren te gast tijdens De Ontbijtclub: duikt de diepte in:

Jonne Hoek, Arjan Hehenkamp, Joke J. Hermsen, Lucas de Waard, Daan Windhorst

 

De presentatie was in handen van Michiel de Regt en Lottie Hellingman.

In 2017/2018 waren te gast tijdens De Ontbijtclub: verander de wereld:

Nasrdin Dchar, Simone Kramer, Sebastian Holzhuber, Nicolette Aschermann, Marnix Pauwels, Patricia Stevens, Dalila Sayd, Hubert Linssen, Albert van der Most, Sjaak Langenberg, Mark Hendriks, Pieter Spinder, Marianne van Heeswijk, Elly Bens, Janet Heins

 

De presentatie was in handen van Lucas Dols en Lottie Hellingman.

Te gast bij De Ontbijtclub – De Zeven Deugden (2015-2016) waren:

Trudy van Keeken, Isabeau Jensen, Reinier van Houdt, Sophia Maria Kienhuis, Modar Salameh, Nawras Altaky, Boj van den Berg, Cees Holtkamp, Marijke Pinoy, Martijntje Smits, Celine Cairo, Roy Erkens, Paul van Geest, Gospelkoor Spirit, Boele Weemhoff, Thirsa van Til, Babs Gons, Noraly Beyer.

 

De presentatie was in handen van: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Marijn Klaver, Peter De Graef, José Kuijpers, Lucas Dols, Jean Philipse en Jasper Boeke.

Samenstelling en presentatie: Michiel de Regt & Lottie Hellingman
Muziek: Lottie Hellingman & Laurens Joënsen
Techniek: Casper Vriens
Decorontwerp: Saskia van der Linden
Productie: Lysanne van Esch

Voor de hele reeks afleveringen van De Ontbijtclub, die in het teken stonden van de Zeven Deugden, schreef Peter De Graef een column, die te horen was tijdens iedere editie. De teksten van deze columns zijn nu gebundeld in een tekstboekje, dat HIER te bestellen is. Een afzonderlijke column teruglezen?

 

Column 1 – MOED – 25 oktober 2015

Column 2 – GELOOF – 6 december 2015

Column 3 – WIJSHEID – 14 februari 2016

Column 4 – ZELFBEHEERSING – 15 mei 2016

Column 5 – HOOP – 12 juni 2016

Column 6 – NAASTENLIEFDE – 18 september 2016

Column 7 – RECHTSCHAPENHEID – 20 november 2016

Datum Tijd Plaats Theater
zondag 14 oktober 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 16 december 2018 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 17 februari 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek
zondag 07 april 2019 11:30 uur 's-Hertogenbosch Verkadefabriek