Vacature: Regieassistent/stagiair regie Blue Hour (m/v/x)

18 oktober 2023
NieuwsVacature
Naar overzicht

Voor de voorstelling BLUE HOUR, een coproductie van MATZER Theaterproducties en &Brakema die in maart 2024 in première gaat zoekt MATZER Theaterproducties een stagiair(e) regie.
De voorstelling is geschreven door Jibbe Willems en wordt geregisseerd door Liliane Brakema en gespeeld door Alejandra Theus. Tijdens deze stageperiode ondersteun je de regisseur en andere (creatieve) betrokkenen in alle facetten van het maakproces van een theatervoorstelling.

Type: 32 uur per week
Periode: Van januari t/m 2 maart 2024
Repetitietijden: maandag t/m donderdag, incidenteel ook vrijdagen
Locatie: repetitieruimte MATZER, Verkadefabriek, ‘s-Hertogenbosch
Functie: regieassistent, onderdeel creatief team
Niveau: HBO
Contactpersoon: Ivo Haanen, Medewerker Communicatie

Wat ga je doen?

Je bent bij alle repetities aanwezig en onderhoudt contact met het artistiek team, daarnaast maak je repetitieplanningen en ondersteunt praktisch de repetities waar nodig zoals bijvoorbeeld het bijhouden en communiceren van aanpassingen in het script en cues.

Over de voorstelling

Een vrouw zoekt met haar baby een weg
door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van
wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht.
Om te overleven moet ze grote keuzes maken.
Tussen verharden en kwetsbaar zijn.
Tussen denken en voelen.
Tussen zichzelf en de anderen.
Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein.
Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?
Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken
en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.
Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies
betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet:
haar kind. 

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

 Wie ben jij?

  • Je volgt een opleiding tot acteur, regisseur of docent theater.
  • Je bent nieuwsgierig en hebt aandacht voor het maakproces van theatervoorstellingen.
  • Je werkt nauwkeurig en bent goed in het overzicht bewaren.
  • Je bent georganiseerd, proactief, enthousiast en communicatief.
  • Je bent flexibel en ook bereid eventueel buiten kantoortijden te werken.

Over MATZER

MATZER Theaterproducties is een ondernemend theatergezelschap rond artistiek leider Madeleine Matzer en gevestigd in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. MATZER zet kwaliteitstheater midden in de samenleving en maakt kunst onderdeel van een groter maatschappelijk gesprek. Bij MATZER komen artistieke kwaliteit, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid samen in autonome theatervoorstellingen over onderwerpen die iedereen aangaan. Door interactieve nagesprekken, workshops en andere activiteiten een geheel te laten vormen met de voorstellingen, ontstaan transparante, emotioneel gelaagde, artistieke theaterprojecten. MATZER werkt intensief samen met theaters, bedrijven, instellingen en overheden en barst uit z’n voegen van de ambities en plannen.

OVER &BRAKEMA PRODUCTIES

Liliane Brakema maakt met haar gezelschap &Brakema Producties eigenzinnig, zintuiglijk theater met actuele topics als beginpunt. Ze creëert fantasierijke werelden die vragen oproepen over de grote en kleine kwesties van het hedendaags bestaan. Uniek is de intensiviteit van haar werk.

Als vaste gastregisseur is zij jaarlijks te zien bij het Noord Nederlands Toneel/Club Guy&Roni (NITE). Daarnaast regisseerde Brakema bij andere grote huizen zoals Theater Freiburg, NTGent, Schauspielhaus Bochum en Het Zuidelijk Toneel en Matzer Theaterproducties. 

Wat bieden wij?

Je werkt in een creatieve, inspirerende en leerzame omgeving met ervaren personen. Je vergoeding is gebaseerd op de CAO Toneel en Dans als stagiair. 

Reageren kan t/m 15 november door je cv en korte motivatiebrief te sturen naar: ivo@matzer.org

Meer informatie over de voorstelling Blue Hour en over MATZER.

Bij MATZER Theaterproducties maken we maatschappelijk theater dat iedereen aangaat. Daarom streven we ernaar om als organisatie  een afspiegeling te zijn van die maatschappij. MATZER biedt een inspirerende werkomgeving waar het welzijn van alle betrokkenen en medewerkers voorop staat.