Matzer

Heksenkringen

Geheime bijeenkomsten voor gevaarlijke vrouwen

Heksenkringen

Al een paar jaar bestaat bij mij het verlangen om een groep mensen bij elkaar te brengen die zich aangesproken voelen door deze titel. Ik besef met enige regelmaat dat ik zelf zo’n vijfhonderd jaar geleden waarschijnlijk een goede kandidaat zou zijn geweest voor de brandstapel, en ik realiseer me dat dat voor veel van de vrouwen die ik ken geldt. Dat intrigeert me. Wat maakt ons zo gevaarlijk? En wat is dan – in het nu – onze kracht? Wie en waar zijn de heksen uit de middeleeuwen vandaag de dag? Hoe verhoudt zich dat tot ons, en tot het hier en nu?

Deze en veel meer vragen wil ik samen met Minou Bosua onderzoeken, die ik heb gevraagd met mij deze heksenkringen te hosten.

We beginnen blanco. In een co-creatie onderzoeken we wat het mag worden, omdat we alle clichés die er bestaan over heksen niet willen bevestigen of invullen. Dus geen bezemstelen, kookpotten, wratten op de neus of wichelroedes.

Wat wel? Dat gaan we ontdekken tijdens de eerste Heksenkring, op 8 december aanstaande om 20.00 uur in de studio van MATZER in de Verkadefabriek.

En ja, het is volle maan dan 😉

Je kunt gratis deelnemen aan deze eerste Heksenkring, omdat het een proefeditie is. We hopen dat je erbij bent. Hopelijk tot dan!

Wij hebben er zin in.
Madeleine Matzer & Minou Bosua

Inmiddels is deze bijeenkomst vol. Wil je op de hoogte gehouden worden over volgende bijeenkomsten, stuur een mail naar eveline@matzer.org.