Broos is een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander en is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind. Broos toont de mooie én de nijpende kanten van een zorgverhaal.

Het verhaal

Kyra is een avontuurlijke vrouw en voor het geluk geboren. Samen met haar man krijgt ze een zoon en een dochter. Romy is een speciaal meisje. Een meisje dat extra zorg nodig heeft. Dan blijkt het evenwicht broos. Hoe is het als mensen altijd vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou? Als je je dat zelf eigenlijk niet eens meer afvraagt. Er steeds een beetje minder van jou overblijft. En wat gebeurt er als jij omvalt? Dat kan niet. En dus ga je door.

De voorstelling wordt gespeeld door actrice Lottie Hellingman en verrijkt met live muziek, gecomponeerd door Helge Slikker.

Een goede aanleiding voor een gesprek

Na elke voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek. Via de voorstelling en het nagesprek willen wij bijdragen aan de dialoog tussen ouders van zorgintensieve kinderen en hun sociale omgeving, zorgprofessionals, overheden en werkgevers, om het onderlinge begrip te vergroten. Dit levert, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, ook vaak nieuwe verbindingen op.

Het Expertisecentrum Coevorden biedt ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan een speciale voorstelling aan voor genodigden. Waar is het 60 jaar geleden om begonnen? Waar staan we nu? En waar staan we over 60 jaar?

Donderdag 14 maart 2024 20:00 – 22:30, Theater Hofpoort – Hofpoortzaal, Kasteel, Coevorden, 7741 GC Coevorden

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: ECCoevordenEmmen@cosis.nu